Lambrechts gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer info

Nieuws uit de sector

Aanpassing callcenter Ariston

In het belang van een voortdurende verbetering van Aristons diensten zal hun callcenter worden aangepast vanaf vrijdag 4 oktober 2019.

Wat betekent dit concreet voor u als professional?

Om de flow van alle inkomende telefonische oproepen beter te kunnen stroomlijnen en de professional prioritaire toegang te geven tot hun callcenter, hebben ze een unieke toegangscode voor u ingevoerd. Deze code zal u gevraagd worden als u contact opneemt met hun diensten,
dit zal toelaten om uw vraag prioritair te behandelen.

De unieke prioritaire code is: 865

Deze code is exclusief gereserveerd aan de professional en mag in geen enkel geval gecommuniceerd worden aan de particuliere klant !Tot € 2500 vervangpremie voor oude gastoestellen!

Wil je een toestel op gas die optimaal rendeert voor het klimaat en je portemonnee? Dan is je oude toestel misschien wel aan vervanging toe. Met de nieuwe vervangpremie voor oude gastoestellen heb je een extra goede reden om je toestel voor verwarming of de productie van warm water te vervangen. Want als je een gastoestel van vóór 1985 vervangt door een nieuw toestel ontvang je tot € 2.500* premie van Gas.be. Zo is jouw aankoop nóg sneller terugverdiend en verwarm je elke dag groen, zuinig en comfortabel.

*500 euro voor een nieuw centraal verwarmingstoestel op aardgas met een maximaal nominaal vermogen van 70 kW (condensatieketel, gaswarmtepomp, condenserende warme lucht generator, hybride warmtepomp op aardgas). 5 euro extra per kW worden toegekend met een plafond van 2.500 euro per toestel (overeenkomstig met 470 kW).

Ontdek er hier alles over wat je wilt weten.


Opgelet! Preventieve campagne controle Ariston boilers

Sinds jaren is Ariston Thermo Group bezorgd om het hoogste veiligheidsniveau van de productie en de betrouwbaarheid voor het geheel van zijn producten. Daarom heeft Ariston Thermo Group besloten om een vrijwillige en preventieve controle met correctieve actie te lanceren over bepaalde waterverwarmers. Er is een risico van oververhitting op elektrische waterverwarmers geïdentificeerd die tussen 2007 en 2015 geproduceerd werden, geaccentueerd in geval van niet-conforme installaties of bij gebrek aan regelmatig onderhoud van elektrische componenten van het product op het niveau van de frontale kap. Deze kan, in zeldzame gevallen, een potentieel risico zijn van brandgevaar van de waterverwarmer.
 
De betrokken modellen zijn staande waterverwarmers met een capaciteit van 200, 250 en 300 liter die onder de volgende merken verkocht werden: Ariston, Chaffoteaux, Lemercier, Néotherme.
 
Wij nodigen iedere gebruiker uit waarvan de waterverwarmers betrokken zijn, om te bellen naar het gratis nummer 0800/40.252 – openingsuren 08.00u tot 17.00u om al de nodige informatie te verkrijgen. Ons team van techniekers zal de controle en de nodige verrichtingen ten laste nemen.
Het geheel van de technische kosten in verband met dit onderhoud is ten laste van Ariston Thermo Benelux.
 
Waar vindt u het serienummer van de producten ?
De serienummers zijn terug te vinden op het kenmerkplaatje van de waterverwarmers geplaatst op het onderste gedeelte of op de linkerkant.
 

De groep verontschuldigt zich voor de eventuele ongemakken dat dit zou kunnen veroorzaken. Ariston Thermo Group wenst het vertrouwen van haar gebruikers te blijven verstevigen. Daarom heeft de groep besloten om met de nodige voorzichtigheid deze vrijwillige controle te lanceren.


EPB-eisen opnieuw strenger (25/01/2018)
Sinds 1 januari werden de EPB-eisen aangescherpt en verfijnde de rekenmethode en de regelgeving.
Nieuwbouwwoningen moeten sinds 2018 voldoen aan een E-peil van E40 of lager. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie, dan verscherpt de eis naar E36.
In 2020 zakt het E-peil naar E35 en vanaf 2021 moet elke nieuwbouw minstens aan de BEN-eisen (Bijna Energie Neutraal) voldoen, wat een E30-niveau betekent.
Dit betekent dat de woning nog maar nauwelijks energie verbruikt, en dat het beetje energie dat nog nodig is komt van hernieuwbare energie.
Ook sinds 1 januari 2018 wegen zonneboilers en warmtepompen zwaarder door bij de berekening van het E-peil. Voor zonneboilers moet de oppervlakte van de zonnecollectoren voortaan uit minstens 2,5% de de bruikbare vloeroppervlakte bedragen (ongeacht de opbrengst van de zonneboiler.
Elke warmtepomp komt voortaan in aanmerking, de warmtepomp moet niet meer voldoen aan bepaalde kwalitatieve eisen.


S-peil vervangt het K-peil voor nieuwe woongebouwen vanaf 1 januari 20183D-doorsnede van huis en S-peil

Zoals opgelegd door de Europese richtlijn, evolueert de Vlaamse nieuwbouw stapsgewijs naar bijna-energieneutrale gebouwen. Om de energievraag terug te dringen, is een goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil cruciaal.

De Vlaamse overheid zal voor nieuwe woongebouwen het huidige verplichte maximale K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming daarom vervangen door een peil voor de energie-efficiëntie van de gebouwschil.

Dit S-peil of ‘schilpeil’ is bedoeld als een allesomvattende parameter die álle kwaliteiten van de gebouwschil gelijkwaardig evalueert.

Deze gebouwschilindicator wordt voor nieuwe woongebouwen ingevoerd vanaf 1 januari 2018. De S-peileis start met S31 voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2018. Voor bouwaanvragen vanaf 2021 wordt de S-peileis S28.

Het document ‘S-peil voor EPW’ (pdf) geeft meer uitleg over dit nieuwe S-peil: hoe wordt het S-peil bepaald, wat zijn de verschillen met het K-peil, aandachtspunten voor het behalen van een laag S-peil, wat als het S-peil overschreden is en hoe kunt u het S-peil invoeren in de EPB-software? 

 

Transitie van de CM thermostaat naar de T4

 
•De software van de T4 thermostaten is geüpdatet naar de functies die de CM thermostaten hadden.
•Daarom zijn uit onze voorraad alle T4 thermostaten weggehaald en worden ze door nieuwe vervangen die in bestelling zijn.
•Nieuwe modellen zijn:
•32.080.00283 T4H110A1023 KLOK THERMOSTAAT HONEYWELL T4 digitaal met weekprogramma
•32.080.00286 T4H110A1013 KLOK THERMOSTAAT HONEYWELL T4 digitaal met dagprogramma                           
•32.080.00284 Y4H910RF4004 KLOK THERMOSTAAT HONEYWELL T4R digitaal draadloos - met weekprogramma - met ontvanger 
32.080.00285 T4H310A3032 KLOK THERMOSTAAT HONEYWELL T4M digitaal met weekprogramma - opentherm